portada web 20211017

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Saccharomyces cerevisiae (left, image from Mogana Das Murtey) and Oenococcus oeni (right, image from Fabio Coloretti), the two microorganisms with which the group works the most

PhD THESIS

DOCTORAL THESIS DIRECTED BY MEMBERS OF THE RESEARCH GROUP IN THE LAST YEARS                            ( and BELOW, thesis in progress )

Rafael Torres Guardado

Efecto del ácido succínico producido por levaduras vínicas sobre Oenococcus oeni y la fermentación maloláctica.

2023. Directors: Cristina Reguant & Albert Bordons


Candela Ruiz de Villa Sardón

New perspectives on malolactic fermentation and organoleptic improvement of wines: Influence of Torulaspora delbrueckii on different types of winemaking.

2023. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès.


Helena Roca Mesa

Optimización del uso de levaduras no-Saccharomyces en fermentaciones mixtas: requerimientos nutricionales e interacciones microbianas.

2022. Directores: M.J. Torija & G. Beltran


Xiaolin Zhu

Microbiological Non-GMO approaches for the reduction of ethanol in wines. 

2021. Directors: Y. Navarro, G. Beltran & A. Mas


Mercè Sunyer 

Physiological effects of indolic compounds on wine yeast metabolism

2021. Directors: M.J. Torija & G. Beltran


Aitor Balmaseda
2021. Directors C. Reguant & A. Bordons

Dimitrios Kioroglou
2020. Directors M.C. Portillo & A. Mas

Ma. Ángeles Morcillo
2019. Directors A. Mas & M.J. Torija

Jessica Lleixà
2019. Directors A. Mas & M.C. Portillo

Judith Franquès
2018. Directors C. Reguant, A. Bordons & I. Araque

Beatriz González
2017. Directors G. Beltran & M.J. Torija

Jennifer Vázquez
2017. Directors MJ. Torija & G. Beltran

Chunxiao Wang
2016. Directors A. Mas & B. Esteve-Zarzoso

Florencia Sainz Pérez
2016. Directors M.J. Torija & A. Mas

Mar Margalef Català
2016. Directors C. Reguant, A. Bordons & S. Torriani

Valentina Martín Russo
Hanseniaspora vineae: caracterización y su uso en la vinificación.
2016. Directors A. Mas & F. Carrau

Carolina Ilabaca Díaz
2016. Directors A. Bordons, A. Peña & J. Romero

María Martí Raga
THESIS IN PROGRESS
 

Sandra Martín : Establishment of a microbiological consortium to improve the quality and stability of wine. Directors: M. Jesús Torija & Gemma Beltran.


Paloma Toraño : Effect of mannoproteins and other nitrogen compounds on Oenococcus oeni and malolactic fermentation. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès.


Andrea Irene Silva Claros : Diseño de consorcios microbianos para mejorar la producción de compuestos derivados de aminoácidos aromáticos (AADC) en fermentaciones vínicas. Directors: Gemma Beltran & M. Jesús Torija.


Eugenia Iturritxa Vélez del Burgo : La cerveza artesana en el País Vasco: Historia, análisis del sector actual, levaduras locales y su potencial en el sector cervecero. Directors: Anne E. Hill (Heriot Watt University, Edinburgh UK) & M. Jesús Torija.


Katherine Bedoya : Pied-de-cuve optimization from grape must alcoholic fermentation. Directors: Albert Mas, Nicolas Rozès & Carmen Portillo.


Violeta García Viñola : Efecto del ácido fumárico y lípidos de lías sobre la fermentación maloláctica. Directors: Nicolas Rozès & Cristina Reguant.


Jacqueline Rodríguez Rey : Efecto de las lías de levadura sobre la fermentación maloáctica. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès.


Camilo Andrés Toro Silva :  . Directors: M. Jesús Torija & Gemma Beltran.


Leandro Sanfilippo :  . Directors: Carmen Portillo & Gemma Beltran.





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